mixed use

banner

Fondazione Riccardo
Catella

Integrated design - Space planning - Interior Design
1,300 sqm
Milan
2006/2007


In the center of the redevelopment of the Porta Nuova area, the first intervention to be realised was restoration of a small 1800's building that had been used for different activities and creates a historical connection with the new urban business center and the Isola district. The renovation was conducted by COIMA Image, who decided to maintain all of the decorative features: cornices, windows of the historic brick building. The interiors have been enhanced by the exposed roof trusses that define a large space for conferences and events, and by the introduction of a new stair case and lift structure that is used to connect the offices and the other display spaces. The original main entrance is enhanced by the presence of an iron and glass canopy that reflects an image of the early industrial buildings.